Apeldoorns Symfonie orkest

http://www.apeldoornssymfonieorkest.nl/

 

Wij zijn een amateur symfonie orkest met ruim 50 actieve leden, onder leiding van een professionele dirigent.
Het orkest werd opgericht in 1954 als ‘Muziekensemble Symphonetta’ . 
In 1958 werd het orkest omgedoopt tot Apeldoorns Symfonie Orkest.

We reperteren elke dinsdagavond in een ontspannen en vriendschappelijke sfeer.

Het repertoire is breed en gevarieerd, van barok tot hedendaags, van Bach tot Andriessen, van Mozart tot Morricone.

We geven twee concerten per jaar, in voor- en najaar. Daarnaast verlenen we in toenemende mate medewerking aan allerlei projecten, zoals onlangs het Kerstconcert bij kaarslicht in de Victorkerk, een concert in het daklozencentrum Omnizorg, een concert met Carel Kraayenhof in Orpheus of begeleiding van het Bachkoor Apeldoorn.

Sinds 2007 staat het orkest onder de inspirerende leiding van dirigent Hans Wijnberg, die een rijke ervaring heeft als concertmeester van Het Gelders Orkest en als dirigent en solist bij verschillende ensembles.

 

 

—————————————————————————————————

 

 

Multi Muzikaal Theater orkest

www.aao-online.nl

 

Het Apeldoorns Accordeon Orkest , kortweg AAO, is opgericht op 2 november 1980 door Henny Vels.

In de beginjaren bestond het orkest alleen uit accordeons maar in de loop der jaren is het instrumentarium flink uitgebreid met slagwerk, pauken, gitaar, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, synthesizer en een vocalgroep.

De diversiteit van de instrumenten geeft het orkest een unieke klankkleur en maakt het mogelijk om verschillende muziekstijlen uit te voeren.
Henny Vels is nog steeds als dirigent aan het orkest verbonden.

 


 

Blaaskapel Muziekvereniging Juliana Uddel

 

 

 

Bi’je betoetert?

 

 

Tijdens de algemene ledenvergadering in maart 2009 is besloten om de mogelijkheid tot het opstarten van een blaaskapel binnen onze muziekvereniging te onderzoeken.

Het primaire doel van de blaaskapel is om tijdens evenementen die in Uddel en directe omgeving worden georganiseerd, een vrolijke noot te laten klinken en daarmee de sfeer rond het evenement extra luister bij te zetten. In de toekomst zullen mogelijk ook optredens bij een bedrijfsfeest op de agenda komen.

Het onderzoek kon al snel met een positief resultaat worden afgerond, maarliefst 17 enthousiaste muzikanten van Juliana meldden zich aan. Na het bepalen van de naam voor de blaaskapel, “Bi’je Betoetert”, werden direct de eerste activiteiten spontaan opgepakt. Kleding is aangeschaft, klompen zijn beschilderd en voorzien van het opschrift van Bi’je Betoetert en ook een doek voor de sousafoon met opdruk dook zomaar ineens op. Vanaf mei 2009 zijn de repetities gestart en op 18 juni 2009 was het eerste optreden een feit, tijdens de wandeldriedaagse van Uddel.

Tijdens en na het eerste optreden werd al snel duidelijk dat ook in Uddel deze vorm van musiceren wordt gewaardeerd: er werden al diverse verzoeknummers aangevraagd. Ook voor de muzikant zelf is het een andere beleving van muziek maken, het is vooral leuk om te doen. En wanneer je dan kleine kinderen ziet dansen op straat bij de klanken op de muziek van Jan Smit, kun je niet anders dan constateren, dat het doel wat voor ogen was, inmiddels is gerealiseerd.

 

betoetert@juliana-uddel.nl

 

 

  

Muziekvereniging Juliana Uddel

www.juliana-uddel.nl

 

 

Het Fanfare-orkest:

 

Bestaat uit koperen blaasinstrumenten, saxofoons, alsmede slaginstrumenten. De hoofdgroep wordt gevormd door koperen blaasinstrumenten waarbij het veelvuldig bezet zijn van het bugelregister karakteristiek is.

Het orkest komt tijdens concertwedstrijden uit in de 4e divisie en tijdens marswedstrijden in de Ere-divisie. In 1995 werd o.a. met de Florentiner Mars het KNF-Kampioenschap naar Uddel gehaald.

  

Slagwerk-ensemble

Muziekvereniging Prins Bernhard

 

www.muziekverenigingprinsbernhard.nl

 

 

 

Gezellig muziek maken met jong en oud!

 

Slagwerk-ensemble bestaat momenteel uit 16 enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 9 tot 50 jaar en staat sinds 1996 onder leiding van Robbert Houtkamp. De malletband in de huidige samenstelling is voor een paar jaar geleden ontstaan door het samenvoegen van de jeugdmalletband en de grote malletband. Dit was de start voor een nieuw begin, waarbij bewust een stapje terug werd gedaan in niveau, om in een grotere formatie verder te kunnen gaan. Hierdoor is het voor leerlingen mogelijk al snel mee te spelen in de band.

 

In de slagwerk-ensemble wordt gespeeld op veel verschillende instrumenten, die in te delen zijn in twee groepen.

Er zijn melodische slagwerkinstrumenten, zoals marchingbells, vibrafoons, xylofoons, marimba’s en pauken. Daarnaast zijn er de niet-melodisch slagwerkinstrumenten zoals trommels, tom-toms, bongo’s, bekkens en vele kleine bij-instrumenten. Jaarlijks geeft de malletband verschillende optredens zoals het door muziekvereniging Prins Bernhard zelf georganiseerde voorjaarsconcert, verschillende intochten, concertjes op diverse locaties en neemt zij deel aan concoursen.

 

Concoursen
In november 2010 is de malletband voor het eerst sinds jaren weer op concours geweest. Hier speelde zij in de introductiedivisie. Er werden 82.7 punten behaald en hiermee werd de malletband tevens dagwinnaar in haar divisie. Na het concours in 2011 nam de malletband in november 2012 deel aan het podiumconcours te Heel waarbij met 90.58 punten een eerste prijs met promotie en lof werd afgedwongen. De jury bleek zeer verrast over het niveau van de club gezien de vele jeugdige spelers. Tevens werd de malletband met dit punten aantal dagwinnaar in haar divisie en plaatste zij zich voor het NK in februari 2013 in Meijel. Dat er veel potentie in declub muzikanten zit, bleek wel op het NK waar ze maar liefst 92.17 punten behaalden en 2e werden.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de malletband wel eens van dichtbij zien en horen? Kom dan gerust eens kijken tijdens de repetitie op woensdag van 19.30-21.30 uur aan de Groenlingweg 21 te Apeldoorn.

 

  

Muziekvereniging Prins Bernhard

www.muziekverenigingprinsbernhard.nl

 

 

 

Samenspelen in een gezellige sfeer.

 

Het  fanfare orkest bestaat uit veel verschillende leeftijdscategorieën waardoor het erg leuk is om in zo’n gezelschap muziek te maken. Zowel opa, oma als de kleinkinderen en alles wat daar tussen zit speelt mee. Door deze verscheidenheid aan mensen zijn de muziekstukken ook van verschillende perioden uit de muziek. Muziek van vroeger, maar ook heel moderne muziek verschijnt op de lessenaar. Covers zijn natuurlijk helemaal van deze tijd dus zowel de ouderen als de jongeren kennen de muziek. Het fanfare orkest staat onder leiding van Karel Jongerling.

 

Het fanfare orkest bestaat uit verschillende blaasinstrumenten zoals: bugel, trompet, cornet, hoorn, tuba, bariton, bas, trombone en als extra de houtblazers: namelijk verschillende saxofoons. Verder wordt het orkest begeleid door divers slagwerk: de grote trom, drumstel, bekkens en divers klein slagwerk.  


Tijdens het lezen denk je misschien: “dat lijkt me wel leuk, maar je moet dan natuurlijk jong beginnen om een muziekinstrument te kunnen bespelen.” Dat is inderdaad een mogelijkheid, maar heel veel mensen beginnen juist op latere leeftijd met het bespelen van een instrument. Soms is dat iets wat ze altijd al hadden willen doen maar kwam het er maar niet van. Wij verzorgen natuurlijk de muzieklessen van de verschillende instrumenten. Deze lessen worden op een leuke en makkelijk te leren manier gegeven. En iedereen kan een instrument naar keuze kiezen. Na ongeveer een of twee jaar les kan je toetreden tot het fanfare orkest om daar nog meer ervaring op te doen: het samenspelen echt beginnen.

 

We verzorgen jaarlijks vele optredens zoals ons eigen voorjaarsconcert. Dit is een jaarlijks spektakel welke wij
als vereniging aan onze gasten aanbieden. Op onze site vind je de informatie van het afgelopen voorjaarsconcert. Daarnaast geven wij onder andere kerst- en bevrijdingsconcerten en begeleiden wij met onze muziek diverse intochten.


Mochten we je interesse gewekt hebben, kom dan een keertje kijken op onze repetitie avond. We oefenen wekelijks op maandagavond in ons clubgebouw aan de Groenlingweg van 19.30 uur tot 21.30 uur.

 

  

Muziekvereniging Eendracht

 

http://www.eendrachtapeldoorn.nl/muziek/fanfare

 

 

Eendracht is in 1922 opgericht en zo lang bestaat ook het fanfare orkest. Zie ook de beschrijving in de Jubileumuitgave “Reveille” De bezetting van de fanfare bestaat uit:

 • Blaasinstrumenten, het “koper”: bugels, trompetten, waldhoorns, es-hoorns, bariton en/of euphonium, trombones, bassen
 • Blaasinstrumenten, de saxofoons: sopraansaxofoon, altsaxofoons, tenorsaxofoons, baritonsaxofoon
 • Slagwerk: drumstel, grote en kleine trom, bekkens, pauken, melodisch slagwerk, aangevuld met diverse andere slagwerkinstrumenten

Repetities. De fanfare bestaat momenteel uit ca. 45 leden die iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 repeteren. Dit onder leiding van Patrick Dieperink. 

Repertoire. De bezetting stelt het orkest in staat om verschillende muziekstijlen te spelen. Dit varieert tussen bewerkingen van populaire muziek en klassieke muziek, ouvertures, maar ook bewerkingen van popsongs.

  

Harmonie-Orkest OLTO Loenen

http://www.olto.eu/?pagina=harmonie

 

Het harmonieorkest van OLTO bestaat uit ongeveer 40 leden. We repeteren elke donderdagavond in het verenigingsgebouw De Brink, Hoofdweg 3-5, in Loenen van 19:30 tot 21:45 uur.

Het harmonieorkest  komt op dit moment uit in de tweede divisie van de KNFM en staat sinds januari 2009 onder leiding van Willem van Zee.

We geven minimaal 4 concerten per jaar op verschillende locaties in de regio. Op elk concert willen we ons zo goed mogelijk presenteren. Per jaar spelen we 3 verschillende aantrekkelijke programma’s.

De variatie zoeken we ook in de partners om een concert  te verzorgen. Naast andere orkesten geven wij graag concerten met een koor of andere podiumkunsten. Bent u ook op zoek naar een concertpartner, neem dan contact op met onze muziekcommissie.

Het orkest is naast de concerten ook aanwezig bij lokale dorpsactiviteiten. Festiviteiten als sinterklaas en koninginnedag worden door het orkest (samen met de drumfanfare) muzikaal opgeluisterd.

Buiten het muziek maken om worden door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd om de sociale band aan te halen (bijv. een repetitieweekend, een concertreis, een barbecue en een feestavond).

De vereniging heeft een goede jeugdopleiding waardoor regelmatig jeugdleden  het orkest instromen, maar ook mensen die ons direct muzikaal kunnen versterken en ondersteunen, zijn altijd welkom. Zoek je een vereniging waar goed muziek wordt gemaakt, maar waar het ook gezellig is, bezoek dan eens een repetitieavond om kennis te komen maken, of neem contact op met een bestuurslid (bestuursleden@olto.nl).

 

 


 

Opleidings orkest OLTO Loenen

http://www.olto.eu/?pagina=aspirant

 

Het aspiranten en opleidingsorkest heeft een wisselende samenstelling en staat onder leiding van Gerd Wensink uit Eerbeek.

Na je AMV opleiding mag je een instrument kiezen. Als je hierop ongeveer een halfjaar les hebt gehad mag je bij het aspiranten orkest. Hier maak je voor het eerst kennis met “samenspelen” in orkest vorm. Dit is natuurlijk al veel leuker dan thuis of op les in je eentje muziek te maken. Na een bepaalde tijd mag je door naar het opleidingsorkest.

In het opleidingsorkest spelen verder nog een aantal ervaren muzikanten uit de harmonie mee, om te zorgen dat alle instrument-groepen bezet zijn. Op deze manier kan de dirigent met het orkest veel leukere stukken spelen die bovendien goed klinken. En dat is voor jonge muzikanten weer een stimulans om steeds beter te leren spelen…

Het aspirantenorkest repeteert elke donderdagavond van 17:30 uur tot ongeveer 18:00 en het opleidingsorkest speelt hierna van 18:15 uur tot 19:15 uur in verenigingsgebouw De Brink in Loenen.

  

Totaal orkest OLTO Loenen

http://www.olto.eu/index.php?pagina=

  

Drumfanfare OLTO Loenen

http://www.olto.eu/?pagina=drumfanfare

 

De drumfanfare bestaat in totaal al 55 jaar (in verschillende bezettingen) en telt momenteel ca. 25 leden. De laatste 10 jaar staat de drumfanfare onder de muzikale leiding van Simon Kleinjan.

Een drumfanfare bestaat voornamelijk uit koperblazers, aangevuld met fluit en saxofoon en heeft in tegenstelling tot een “standaard” fanfareorkest een grote slagwerksectie.

Het muziekgenre van de drumfanfare bestaat hoofdzakelijk uit vlotte marsen en licht herkenbare muziek maar ook wordt er, bij sommige gelegenheden, gedragen muziek ten gehore gebracht.

Jaaractiviteiten:

Straatoptreden (marslopen)

 • Koninginnedag
 • Hemelvaartdag                                               
 • Vogelschieten (oranjefeesten)
 • Sint-Nicolaas

 

Concerten

 • Nieuwjaarsconcert
 • Voorjaarsconcert
 • Zomerconcert (buitenconcert)
 • Najaarsconcert

 

Op verzoek doen wij ook mee aan een ander straatoptreden in onze regio.

De drumfanfare werkt ook muzikaal mee aan de start zondag en de laatste zondag van het kerkelijk jaar van de Protestantse Gemeente in Loenen. 

Naast deze vaste concerten zijn er ook nog de zogenaamde gelegenheidsconcerten.

Wij staan er natuurlijk altijd open voor om deze concerten in samenwerking met een andere muziekvereniging te doen.

OLTO is een vooruitstrevende muziekvereniging en wij proberen met een zekere regelmaat mee te doen aan een concours of festival.

De drumfanfare repeteert elke woensdagavond van 19.30 – tot 21.30 uur in verenigingsgebouw “de Brink”.

 

  

Muziekvereniging Vios Hoenderloo

www.vioshoenderloo.nl/

 Show and Marchingband DAP

www.dapapeldoorn.nl

 

 

Show- & Marchingband DAP Apeldoorn is een jong muzikaal- en showgezelschap met internationale bekendheid in de muziek- en showwereld van vandaag de dag.

 
De Show- & Marchingband bestaat uit twee secties, te weten: de brass en het percussion.
De brass sectie bestaat uit trompetten, mellophones, trombones, baritons en sousaphones.
Het percussion bestaat uit snares, tenors en bassdrums. Onder het percussion valt vanaf oktober 2012 ook een nieuwe sectie, genaamd: het aux percussion. Deze sectie bestaat uit een drumstel, bass gitaar en de meest uiteenlopende effectinstrumenten.

Tijdens het winterseizoen (oktober tot en met maart) wordt er per sectie gerepeteerd aan de nieuwe muziek om vanaf april 2013 met een nieuwe show met de naam ‘I Love Rock ’n Roll’ op te kunnen treden. Diverse nummers uit de jaren ‘50 en ‘60 zullen in deze show centraal staan. King of Rock Elvis Presley speelt in deze show uiteraard een grote rol. Ook het prachtige nummer van “All I have to do is dream” van The Everly Brothers past goed in dit thema. Dat de show eigentijds is word duidelijk als de band een nummer van The Baseballs mee neemt in hun Rock ’n Roll show. Door de toevoeging van een drumstel en een basgitaar bij het aux percussion, dat op grote hoogte over de menigte heen kijkt kunnen we er niet omheen dat ‘I Love Rock ’n Roll’ echt een heerlijke publieksshow zal worden.
 
 
 

 

 

 

 

  

Opleiding-Orkest-Prinses Juliana Beekbergen

 

 

Het opleidingsorkest is er voor iedereen!
Jong, oud, net begonnen of wat langer les? Iedereen is welkom bij het opleidingsorkest!

Als je ongeveer een halfjaar les hebt gehad wordt, in overleg met je muziekleraar en de dirigent, gekeken of je door kunt stromen naar het opleidingsorkest. Wanneer je al les hebt (gehad) en je wilt graag samenspelen in een laagdrempelig orkest, kun je ook mee spelen.

In het opleidingsorkest leer je samenspelen, luisteren naar elkaar en proef je de sfeer van het verenigingsleven.

 

 

www.harmonie-pjb.nl

 Muziekvereniging Ugchelen

 

 

De Muziekvereniging Ugchelen is een harmonieorkest welke in 1990 opgericht is. De gezelligheid van het samen musiceren staat voorop, waarbij we twee maal per jaar een concert proberen te geven in het dorpshuis. Daarnaast zijn we te vinden bij verschillende Ugchelse activiteiten. Bent u muzikant, beginnend of gevorderd, jong of oud en op zoek naar een gezellig amateurorkest dan bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op een repetitieavond.

 

 

www.muziekugchelen.nl

 

  


Het KSH Orkest

 

 

Het KSH Orkest Apeldoorn is de oudste muziekvereniging in Apeldoorn en is opgericht op 20 dec. 1850 als de “Harmonie”.

Zodra Koning Willem III hoorde dat er een muziekvereniging was opgericht schonk hij fl. 1000,- voor de aanschaf van instrumenten.
Bij haar 100-jarig bestaan werd het predikaat Koninklijk verleend.
Op 10 nov. 2001 werden de festiviteiten rondom het 150-jarig bestaan van De KSH afgesloten met een grootse jubileumuitvoering in Orpheus.

 

www.ksh-apeldoorn.nl

 

 


 

Muziekvereniging Prinses Juliana Beekbergen

 

 

Prinses Juliana Beekbergen werd opgericht op 5 oktober 1909. Dat was tevens het geboortejaar van de oude koningin Juliana. Het was dus niet verwonderlijk dat voor deze naam werd gekozen. In het begin van de twintigste eeuw ontstaat er op het platte land een groeiende belangstelling voor het samenwerken in groepsverband. Heel veel verenigingen worden in deze periode opgericht. De heren P. Gryseels, Dirk Boks en Jan de Grip hebben een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van PJB. Bij de oprichting werd gekozen voor een fanfarebezetting. Eind jaren dertig is de overstap gemaakt naar de huidige harmoniebezetting.

 

Een grote bloeiperiode beleefde PJB eind jaren zestig en zeventig, met als voorzitter Herman Gaastra. Hij was bijna dertig jaar voorzitter van de vereniging. Het orkest promoveerde naar de hoogste afdeling van de Koninklijke Nederlandse Federatie voor Muziekgezelschappen.

Het orkest bestond toen uit bijna zestig muzikanten. In deze periode werden concertreizen gemaakt naar Engeland (2x), Oostenrijk (2x) en Duitsland. De orkesten waarmee vriendschapsbanden waren ontstaan waren ook te gast in Beekbergen.

In 1998 was een Bosnisch orkest te gast van PJB. Door het recente oorlogsverleden van dit land werden het indrukwekkende dagen. Iedereen deed erg zijn best om het de gasten naar hun zin te maken. Zodat zij even de traumatische ervaringen van het verleden konden vergeten.

 

Er werden twee platen opgenomen met de dirigenten Meijer en Hesseling. In 1984 werd het 75-jarig jubileum gevierd met een groots jubileumconcert in het KNGV centrum. Het hoogtepunt was de Rhapsody in Blue van George Gershwin wat samen gespeeld werd met pianist Louis van Dijk. Vanwege dit succes ontstonden de lustrumconcerten waarbij samengewerkt werd met Marco Bakker, Jan Vayne, Holland Boys Choire en Ernst Daniël Smid. Ook verleenden de koren uit Beekbergen regelmatig hun medewerking aan concerten.

Naast de jaarlijkse winterconcerten organiseert PJB ook zomeravondconcerten, bevrijdingsconcerten, Kerstconcerten en andere optredens.

 

Rekening houdend met de huidige bezetting met veel jeugd, een groot deel van de muzikanten is rond de twintig jaar, heeft de vereniging ook pop- en musicalmuziek in haar repertoire opgenomen.

Van 2001 tot november 2009 was Floris de Wever dirigent bij PJB. Onder zijn leiding werd een groot aantal succesvolle optredens verzorgd. In 2007 werd PJB samen met Floris Nederlands Kampioen in de vierde divisie tijdens de Nederlandse Kampioens Wedstrijden in De Maaspoort te Venlo.

Daarna volgde een periode van anderhalf jaar waarin PJB onder leiding stond van dirigent Gerd Wensink.

 

Momenteel wordt het orkest geleid door dirigent Bart van den Brink.

 

www.harmonie-pjb.nl

 

 

 
 


 

 

City of Apeldoorn

 

De City of Apeldoorn Pipes and Drums is een vereniging, opgericht op 3 mei 2006. Het doel van de vereniging is: muziekbeoefening met pipes en drums het ondersteunen van de doelstelling van de Royal Canadian Legion door middel van het verlenen van medewerking aan het gedenken en herdenken van vooral Canadese oorlogsslachtoffers in Nederland Met toestemming van de gemeente Apeldoorn voert de vereniging het wapen van deze gemeente. De kleuren in het wapen hebben ons geïnspireerd bij de keuze van de tartan voor de kilt die de leden dragen tijdens optredens.

 

www.cityofapeldoorn.nl

 

 

 


 

 

KSH_Koper-Ensemble

 

www.ksh-apeldoorn.nl

 

 


 

 

Showband Jong DAP

 

 

Showband Jong DAP is een sprankelende jeugdband die bestaat uit enthousiaste leden in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar.
De leden bespelen verschillende instrumenten, verdeeld over de volgende instrumentgroepen:

 • Blazers (trompet, f-hoorn, bariton en trombone)
 • Slagwerk (snares, bass drums, quint, cymbals & mallets)

 

www.dapapeldoorn.nl

 

 

 

 

BigBand Apeldoorn

www.bigbandapeldoorn.nl

 

De leukste bigband in Apeldoorn
en omgeving voor uw evenement!

 

 

 

 

Muziekvereniging THA Ugchelen

 

 

 

 

 

 

Muziekvereniging THA Ugchelen is een muziekvereniging die uit drie orkesten bestaat (Trekharmonica, styerische Harmonica en Accordeon).

De leden van de orkesten komen voornamelijk uit de regio Apeldoorn en repeteren wekelijks op de donderdagmiddag in het gebouw van Ugchelens Belang (Bogaardslaan 81 7339 AN Ugchelen)

Het is een kleine groep dat diverse soorten muziek speelt. Soms redelijk eenvoudig, soms wat lastiger.

De vereniging verzorgt enkele malen per jaar een optreden in zorgcentra en de Dag van het Balginstrument.

Bespeel je één van deze instrumenten en woon je in de buurt van Apeldoorn?

Kom gerust eens kijken of speel een keer mee.

Meer informatie bij: Henk van den Berg.

De Cloese 110
7339 CR Ugchelen
055-5336439 of 0653967951
hbme@muziekeducatie.net