Beste muziekliefhebber!

 

Je hebt het vast al gezien of gehoord: op zaterdag 19 september houden we in Arnhem onze allereerste klantendag, omgedoopt tot Musidag!
Tijdens de Musidag zal de dienstverlening van Musidesk worden gepresenteerd en toegelicht. Jaarlijks ontvangen we veel vragen van klanten, van zeer uiteenlopend karakter. We geven graag iedereen de gelegenheid deze vragen te stellen, een kijkje te nemen in onze collectie en een aantal presentaties bij te wonen die worden aangeboden. We gebruiken deze dag echter ook graag om te weten wat er speelt bij onze klanten, wat de behoeften zijn en waar we in deze tijd van culturele veranderingen met elkaar naar toe willen.
Er zijn live-sessies/workshops, een informatiemarkt en natuurlijk doorlopend live-muziek. En we benadrukken graag dat de Musidag toegankelijk is voor iedereen! Dat betekent dus niet alleen voor de mensen met wie Musidesk rechtstreeks contact heeft, maar ook alle leden van de muziekverenigingen, individuele muziekbeoefenaars en – liefhebbers en andere belangstellenden die nieuwsgierig zijn naar wie we zijn en wat we doen! Zegt het dus voort en meld je snel aan!

 

AANMELDEN
Wat is er te beleven tijdens de Musidag?

 

INFORMATIEMARKT
 Elke 2 uur een rondleiding bij Musidesk en FASO
 Verkoop van afgeschreven bladmuziek, literatuur en cd’s/dvd’s
 Opnames voor het programma ‘Voor de Muziek uit’ (RTV Oost) met Arthur Kamp
 Verkoop muziekcadeautjes
 ICT en Facilitair Rijnbrink
 Musidesk-vraagbaak: alle medewerkers zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden

 

INTERACTIEVE SESSIES (elke sessie duurt circa 30 minuten)
12.30 uur en 15.00 uur
‘Op zoek naar het juiste werk’, over de digitale catalogus, door Wout Ligterink
Tijdens de Musidag lanceert Musidesk de WiseCat+, waarin de zoekfuncties aanmerkelijk zijn verbeterd. Wout licht toe hoe deze op de meest handige manier kunnen worden ingezet, zodat je snel vindt wat je zoekt en bovendien op nieuwe ideeën kunt worden gebracht.
13.00 uur
‘Maestro’, door Joop Boerstoel
Deze lezing/workshop heeft in de afgelopen twee jaar regelmatig in de belangstelling gestaan van en in bibliotheken, mede dankzij het gelijknamige televisieprogramma. Joop biedt hier een verkorte versie aan, om te laten zien dat dit ook erg leuk is om buiten de bibliotheek ‘in huis te halen’. Deze lezing is via internet live te volgen. Klik op deze link.
13.30 uur
‘Singer Songwriter’, door Anne Marie Roetgerink
Musidesk heeft in 2015 bij diverse bibliotheken deze lezing/workshop gegeven, met lovende reacties als resultaat. Dit keer wordt de lezing heel bijzonder, door de live medewerking van singer songwriter Charley Marie.
14.30 uur
‘Van thema tot concertprogramma’, door Joop Boerstoel
Ken je dat? Je maakt deel uit van de muziekcommissie van je vereniging en je hebt met elkaar honderd ideeën, waarvan je niet goed weet hoe je ze kunt bundelen en verder kunt brengen tot een goed afgestemd programma voor een concert. Waar moet je aan denken? Wat is wel en niet handig? Joop geeft tips, maar laat vooral jullie zelf aan het woord! Wil je graag met je hele muziekcommissie komen en je idee verder brengen? Meld je dan snel aan!
15.30 uur
Auteurs- en leenrecht, door mw. Esther Mommers van Dirkzwager Advocaten
In november 2014 werd deze lezing bij Musidesk verzorgd voor de Nederlandse Vereniging van Muziek Bibliothecarissen. De reacties waren dermate enthousiast, dat we het heel nuttig vinden om ook verenigingsbibliothecarissen en bestuurders deze lezing aan te bieden. Er zal worden in gegaan op de relatie tussen bibliotheek en uitgevers en natuurlijk komt ook het onderwerp ‘kopieren’ aan bod. Er is volop gelegenheid tot interactie! Deze lezing is via internet live te volgen. Klik op deze link.
16.00 uur
‘Meet the Composers’, met diverse ‘huis’componisten van Musidesk
Wist je dat Rijnbrink – waar Musidesk deel van uit maakt – een groot Document Productie Centrum heeft en dat een grote groep blaasmuziekcomponisten hier de werken laat printen ‘on demand’? Een aantal van deze componisten – Thom Zigterman, Hans van der Heide en Ivo Kouwenhoven – is aanwezig bij de Musidag om kennis te maken met de mensen die wekelijks van hun composities genieten.
 

MAAR OOK

De hele middag jammen vanuit de bladmuziekcollectie: NEEM GERUST JE INSTRUMENT MEE
We richten een aparte kamer in met faciliteiten om (akoestisch of versterkt) bladmuziek uit de Musidesk-collectie uit te proberen. Heb je nog nooit uit een songbook gespeeld, of heb je een bepaald ensemblestuk nog nooit uitgeprobeerd? Dit is je kans!
Kennismaken met ‘Gemeinsam lernen & spielen’ : een methode voor blaasinstrumenten, ontwikkeld voor de Duitse markt, maar vanaf januari 2016 ook in het Nederlands verkrijgbaar. De methode is ontwikkeld voor gebruik in een blazersklas, gecombineerd met een instrument-eigen leerlijn. Jaap Kastelein, één van de auteurs, is aanwezig om deze methode toe te lichten.
 

LIVE MUZIEK
Saxofoonkwartet SAKS – Klarinetensemble SBOG Gaanderen – Charley Marie (één van de beste SingerSongwriters!) – het FASO blaaskwartet

 

WIN EEN PRIJS MET JE TOEGANGSBEWIJS!
Musidesk vraagt uiteraard geen toegangsgeld voor de Musidag, maar we vragen je wel om iets mee te nemen: de mooiste poster of flyer van één van je meest recente concerten of optredens.
Het leukste ontwerp wordt beoordeeld door onze grafisch vormgever en beloond met een gratis vormgeving voor een volgend concert/optreden!
N.B. We wijzen iedereen er graag op dat er tijdens de Musidag alleen met contant geld kan worden afgerekend
Musidesk: op elke muziekvraag een klinkend antwoord!